Commonwealth Bank: 17% υψηλότερα κέρδη

Από την αύξηση του δανεισμού των εταιρειών
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2006 08:11

ΑΥΞΗΣΗ 17%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Αυστραλίας, Commonwealth Bank of Australia, αποτέλεσμα της ταχύτερης, πλέον της δεκαετίας, ετήσιας ανάπτυξης των δανείων προς τις εταιρείες.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,48 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή 1,57 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 1,71 δισ. δολ. Αυστραλίας ή 1,31 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στο Σύδνεϋ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της δανείστριας, Ralph Norris, στοχεύει στα δάνεια των εταιρειών που αυξάνουν την παραγωγή καθώς η πέμπτη σε μέγεθος οικονομία Ασίας-Ειρηνικού, εισέρχεται στο 15 ο έτος συνεχούς ανάπτυξης. Συνολικά, ο δανεισμός των εταιρειών αυξήθηκε 16% το έτος έως και τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Απρίλιο του 1990, βοηθώντας στην τόνωση των κερδών, καθώς ο δανεισμός κατόπιν υποθήκης, υποχωρεί.

Τα δάνεια της Commonwealth σε εταιρείες στην Αυστραλία, αυξήθηκαν 26%, φθάνοντας στα 60,9 δισ. δολ. Αυστραλίας το εξάμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι υποθήκες αυξήθηκαν κατά 12%, φθάνοντας στα 136 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

Οι μετοχές της Commonwealth έκλεισαν 16 σεντς υψηλότερα, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 43,98 δολ. Αυστραλίας η μία σήμερα στο Σύδνεϋ. Πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 23% και είχαν τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών των πέντε μεγαλυτέρων τραπεζών της Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα