Credit Suisse: Αύξηση κερδών από την ιδιωτική τραπεζική

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2006 09:14

ΑΥΞΗΣΗ 15%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, Credit Suisse Group, αποτέλεσμα των εσόδων από τη διαχείριση κεφαλαίων για πλούσιους πελάτες και την διαχείριση της πώλησης μετοχών και ομολόγων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,1 δισ. ελβετικά φράγκα (840 εκατ. δολ.) από 959 εκατ. φράγκα, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, που εδρεύει στη Ζυρίχη. Τα έσοδα αυξήθηκαν 10%, φθάνοντας στα 14,2 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η Credit Suisse, που προσπαθεί να μειώσει το χάσμα με τις πιο κερδοφόρες ανταγωνίστριές της, όπως την UBS AG, ευνοήθηκε από την άνοδο των Χρηματιστηρίων που τόνωσαν τις αμοιβές από τη διαχείριση κεφαλαίων για τους πλουσίους. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Oswald Gruebel, σχεδιάζει να αυξήσει τα κέρδη στα 8 δισ. ελβετικά φράγκα, μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.

Τα καθαρά κέρδη στην επενδυτική τράπεζα, την πιο αργοκίνητη, από τις λοιπές φίρμες της Wall Street, αυξήθηκαν 25%, το τέταρτο τρίμηνο, φθάνοντας στα 336 εκατ. ελβετικά φράγκα, τη στιγμή που τα κέρδη από την ιδιωτική τραπεζική σημείωσαν αύξηση 6%, φθάνοντας στα 653 εκατ. ελβετικά φράγκα, σύμφωνα με την τράπεζα. Το σκέλος ασφαλειών, Winterthur της Credit Suisse, εμφάνισε κέρδη μετά από ζημίες το προηγούμενο έτος.

Η τράπεζα είπε ότι θα καταβάλει μέρισμα 2 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή, από 1,5 ελβετικά φράγμα μέρισμα που διένειμε τη χρήστη του 2004.

Οι μετοχές της Credit Suisse σημείωσαν άνοδο 69%, από την στιγμή που τα ηνία της τράπεζας ανέλαβε ο Gruebel. Από τους 25 οικονομικούς αναλυτές που παρακολουθούν την τράπεζα, οι 17 εισηγούνται την αγορά των μετοχών της, οι επτά «hold» και ένας μόνο, «sell».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα