Coca - Cola 3E: Αυξημένα κατά 20% τα κέρδη 2005

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2006 09:21
UPD:10:08

Στα 304 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2005 τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca – Cola 3E σημειώνοντας αύξηση κατά 20%.

Ο όγκος πωλήσεων (χωρίς τις εξαγορές) έφθασε τα 1.542 εκατ. κιβώτια ενισχυμένος κατά 9% έναντι του 2004.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν το 2005 σε 481 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 11% σε σχέση με το 2004 (15% έναντι του 2004 εάν δεν συμπεριληφθούν οι εξαγορές).

Τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,28 ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 20%.

Στο τέταρτο τρίμηνο του 2005 τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη έφθασαν τα 6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιάς ενός εκατ. ευρώ στο προηγούμενο έτος.

Ο όγκος των πωλήσεων (εξαιρουμένων των αγορών) ανήλθε σε 353 εκατ. κιβώτια σημειώνοντας αύξηση 8% έναντι του 2004.

«Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε άλλο ένα έτος πολύ υψηλών επιδόσεων, το πέμπτο συνεχόμενο από την ίδρυση της Coca – Cola Τρία Έψιλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δώρος Κωνσταντίνου. «Το 2005 αναλάβαμε πολλές πρωτοβουλίες που ενίσχυσαν την ανάπτυξη της εταιρείας εστιάζοντας κατά κύριο λόγο τις προσπάθειές μας στην υλοποίηση των εμπορικών μας στόχων, την επέκταση της γκάμας των προϊόντων μας και αποδίδοντας συνεχή έμφαση σε βελτιώσεις της αλυσίδας παραγωγής – διανομής μετριάζοντας έτσι σημαντικά τον αρνητικό αντίκτυπο του σημαντικά υψηλότερου κόστους πρώτων υλών. Συγχρόνως, βάσει της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη μη ανθρακούχων προϊόντων, ολοκληρώσαμε, μαζί με την The Coca Cola Company, την εξαγορά των χυμών Multon στη Ρωσία, του εμφιαλωμένου νερού Vlasinka στη Σερβία και Μαυροβούνιο, και του εμφιαλωμένου νερού Bankya στη Βουλγαρία», πρόσθεσε. Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε επίσης τα εξής:

«Το 2005 απετέλεσε έτος-σταθμό για την Coca-Cola Τρία Έψιλον καθώς ο δείκτης αποδόσεως κεφαλαίων μας (ROIC) υπερέβη τον δείκτη του μέσου σταθμισμένου κόστους κεφαλαίου μας, (9%) αυτή την χρονιά, ένα έτος νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό μας. Αυτή η επιτυχία σίγουρα δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στον τελικό μας προορισμό, και η δημιουργία αξίας για τους μετόχους θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό στόχο των προσπαθειών μας στο μέλλον.

»Η επιτυχής υλοποίηση της στρατηγικής μας συνεχίζει να παρέχει μια συγκροτημένη βάση περαιτέρω ανάπτυξης. Πιστεύουμε ότι έχουμε το πάθος και την γνώση για να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε και να μεγενθύνουμε την μοναδική γκάμα προϊόντων ανά χώρα και αναμένουμε ότι οι συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες μας θα καταλήξουν σε ένα ακόμη έτος σταθερής απόδοσης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα