BNP Paribas: 23% η αύξηση των κερδών από παράγωγα και δάνεια

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2006 09:24

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 23%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, BNP Paribas SA, αποτέλεσμα των μεγαλύτερων εσόδων από τα παράγωγα, σε συνδυασμό με την αύξηση του δανεισμού των καταναλωτών στις ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,34 δισ. ευρώ (1,6 δισ. δολ.) από 1,09 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας. Τα κέρδη υπερέβησαν τις προβλέψεις των 11 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι θα ανέλθουν σε 1,27 δισ. ευρώ. Αύξηση 18% σημείωσαν τα έσοδα, φθάνοντας στα 5,62 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής την BNP Paribas, Baudouin Prot, δεσμεύθηκε για εξαγορές στο εξωτερικό ύψους 15,3 δισ. δολ., από το 2003, που ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας, προσπαθώντας να εξισορροπήσει τις περιορισμένες προοπτικές ανάπτυξης στη Γαλλία. Επεκτάθηκε στις ΗΠΑ και στην Ανατολική Ευρώπη νωρίτερα, ενώ αυτόν τον μήνα ανακοίνωσε την εξαγορά της ιταλικής Banca Nazionale del Lavoro SpA, αντί του ποσού των 9 δισ. ευρώ, η οποία δίνει στην BNP Paribas την ευκαιρία να εισέλθει στην πιο ελκυστική αγορά καταναλωτικών δανείων της Ευρώπης.

Οι μετοχές της BNP Paribas, σημείωσαν πέρυσι άνοδο 35%, μεγαλύτερη της ανόδου 25% των 76 μετοχών των τραπεζών που αποτελούν τον δείκτη Bloomberg Europe Banks and Financial Services. Οι μετοχές της Credit Agricole SA και της Societe Generale SA, των μεγαλύτερων γαλλικών ανταγωνιστριών της BNP Paribas, σημείωσαν άνοδο 31% και 42% αντιστοίχως, την εξεταζόμενη χρονική περίοδο.

Η BNP Paribas θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη Τύπου στις 8:15 π.μ. (10:15 π.μ., ώρα Ελλάδας), στο Παρίσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα