Ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές από τις δεσμεύσεις Ντράγκι

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 13:57
UPD:13:59
EPA/FRANK RUMPENHORST

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, βρίσκοντας στήριγμα στις δεσμεύσεις Ντράγκι για πρόσθετα μέτρα νομισματικής στήριξης για την επαναφορά του πληθωρισμού κοντά στο στόχο. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ έχει αρκετά εργαλεία στη διάθεσή της, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο έναρξης νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Η ώθηση διά χειρός Ντράγκι αντιστάθμισε την προειδοποίηση για επιβράδυνση των πωλήσεων στον κλάδο επεξεργαστών, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να ενισχύεται σχεδόν %, ανακτώντας το σύνολο του χαμένου εδάφους που είχε χάσει αρχικά.

Θετικά πρόσημα στα περισσότερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, με τον DAX της Φραγφκούρτης να σημειώνει άνοδο πάνω από 1%. Κέρδη 0,73%  και για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ ο CAC 40 ξεχώρισε σε επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 1,41%. Ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον FTSE MIB να ενισχύεται 1,24%.

Ο κλάδος επεξεργαστών δεν κατάφερε να ευνοηθεί από το θετικό κλίμα. Η μετοχή της γερμανικής Siltronic έκανε βουτιά 10%, μετά την προειδοποίηση ότι οι περιορισμοί των ΗΠΑ προς την Κίνα θα επιφέρουν πλήγμα στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, προβλέποντας σημαντικά χαμηλότερες πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα