Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 13:57

Ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές από τις δεσμεύσεις Ντράγκι

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, βρίσκοντας στήριγμα στις δεσμεύσεις Ντράγκι για πρόσθετα μέτρα νομισματικής στήριξης. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ έχει αρκετά εργαλεία στη διάθεσή της, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο έναρξης νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, βρίσκοντας στήριγμα στις δεσμεύσεις Ντράγκι για πρόσθετα μέτρα νομισματικής στήριξης για την επαναφορά του πληθωρισμού κοντά στο στόχο. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ έχει αρκετά εργαλεία στη διάθεσή της, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο έναρξης νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Η ώθηση διά χειρός Ντράγκι αντιστάθμισε την προειδοποίηση για επιβράδυνση των πωλήσεων στον κλάδο επεξεργαστών, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να ενισχύεται σχεδόν %, ανακτώντας το σύνολο του χαμένου εδάφους που είχε χάσει αρχικά.

Θετικά πρόσημα στα περισσότερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, με τον DAX της Φραγφκούρτης να σημειώνει άνοδο πάνω από 1%. Κέρδη 0,73%  και για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ ο CAC 40 ξεχώρισε σε επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 1,41%. Ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον FTSE MIB να ενισχύεται 1,24%.

Ο κλάδος επεξεργαστών δεν κατάφερε να ευνοηθεί από το θετικό κλίμα. Η μετοχή της γερμανικής Siltronic έκανε βουτιά 10%, μετά την προειδοποίηση ότι οι περιορισμοί των ΗΠΑ προς την Κίνα θα επιφέρουν πλήγμα στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, προβλέποντας σημαντικά χαμηλότερες πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο. 

naftemporiki.gr