Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2006 07:01

ΟΙ/b> σημαντικές απώλειες του δείκτη Nikkei 225 στην Ιαπωνία, οδήγησε πτωτικά τους δείκτες στην Ασία, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, θα θέσει τέλος στην πολιτική των μηδενικών επιτοκίων. Οι μετοχές της Mitsubishi Estate Co., οδηγούσαν την πτώση.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε απώλειες 0,4%, φθάνοντας στις 124,18 μονάδες, στις 12:38 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει πτώση 1,4% αυτήν την εβδομάδα. Ο δείκτης των τραπεζών και των εταιρειών ακίνητης περιουσίας, όπως της Mitsubishi Estate, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας του κλάδου της Ιαπωνίας, συμμετείχαν τα μέγιστα στην υποχώρηση του περιφερειακού δείκτη.

Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Μαλαισία και την Κίνα, ενώ ανοδικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Ο Nikkei υποχώρησε 0,7%, φθάνοντας στις 15.924,61 μονάδες και ήταν ο μεγάλος χαμένος της Ασίας. Το Topix σημείωνε απώλειες 0,5%. Οι μετοχές της Sony Corp. της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, σημείωναν απώλειες, μετά την εισήγηση της Merrill Lynch & Co. προς τους επενδυτές να πουλήσουν τη μετοχή της.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, μετά την πρόβλεψη της Hewlett-Packard Co. που υπερέβη της εκτιμήσεις και τα κυβερνητικά στοιχεία που έδειξαν άνοδο της αγοράς κατοικιών. Ο Standard & Poor's s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,7%, αυξάνοντας τα κέρδη του στο 2,1% μέσα σε τρεις ημέρες.

Χθες τα συμβόλαια του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 1,4% στη Ν. Υόρκη, φθάνοντας στα 58,46 δολ. το βαρέλι, μετά το κλείσιμό τους στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 19 Δεκεμβρίου, την προηγούμενη ημέρα. Οι τιμές, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, βρισκόντουσαν στα 58,85 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα