Επιστροφή στα ρεκόρ

Από τα θετικά αποτελέσματα της Zurich και της Societe Generale
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2006 00:01

ΣΕ ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ 4 1/2 ετών οδηγήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές χθες έπειτα από τα θετικά αποτελέσματα της Zurich και της Societe Generale με τους επενδυτές να αντισταθμίζουν την κατάσταση για την DaimlerChrysler και άλλες εταιρείες που ανακοίνωσαν απογοητευτικά αποτελέσματα.

Ο κλάδος τηλεπικοινωνιών προσέθεσε στο θετικό τόνο με τη μετοχή της Vodafone να σημειώνει άνοδο παρά τη φημολογία περί αναδιάρθρωσης του διοικητικού της συμβουλίου ενώ ανοδικά κινήθηκε και η Diageo αφού επανεπιβεβαίωσε τους στόχους κερδοφορίας. Ράλι κατέγραψε η μετοχή της Julius Baer εν μέσω προσδοκιών υγιούς ανάπτυξης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε άνοδο 0,6% κλείνοντας στις 1.339,02 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2001.

Η μετοχή της Vodafone σημείωσε άνοδο 3,8% ενώ της νορβηγικής Telenor 4,4% καθώς τα βασικά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 31% ενώ η ελβετική τράπεζα Julius Baer τέθηκε επικεφαλής των κερδισμένων καταγράφοντας άνοδο 9,3% καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν ότι το φιλόδοξο πρόγραμμα συγχώνευσης θα ενισχύει την ανάπτυξη.

Η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, Diageo, ενισχύθηκε κατά 1,6% έπειτα από αύξηση καθαρών κερδών εξαμήνου της τάξεως του 24%. Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Arcelor, η οποία προσπαθεί να εξαγοράσει την Mittal Steel.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι αμερικανικές μετοχές χθες καθοδηγούμενες από τα κέρδη της Hewllett-Packard (8,4%) και της εταιρείας λιανικής Co. J.C. Penney Co. (2,4%) έπειτα από την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων των δύο εταιρειών. Ενδοσυνεδριακά ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε νέο ρεκόρ 4 και πλέον ετών ξεπερνώντας τις 11.000 μονάδες.

Ελαφρώς αυξημένος έκλεισε χθες ο δείκτης Nikkei μετριάζοντας μέρος των απωλειών της προηγούμενης συνεδρίασης καθώς οι επενδυτές έκαναν στροφή σε ηγέτιδες εταιρείες που θεωρούνται αξιόπιστες για κέρδη όπως η Toyota Motor Corp. και η Sony Corp.

Οι μετοχές ωστόσο κτηματομεσιτικών εταιρειών όπως η Mitsubishi Estate Co. σημείωσαν πτώση εν μέσω ανησυχιών ότι οι τιμές των μετοχών είναι υπερτιμημένες περιορίζοντας έτσι τα κέρδη του ευρύτερου δείκτη Topix.

EΙΡΗΝΗ ΣΚΟΥΖΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα