Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2006 09:55

Fortius Finance: «Η επιφυλακτικότητα που επικρατεί στην πλειονότητα των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα στην τρέχουσα φάση είναι εμφανής στην αγορά από το μέγεθος των εντολών αγοράς σε χαμηλότερα επίπεδα και δικαιολογημένα εάν αναλογισθεί κανείς αφενός το ράλι που έχουν επιδείξει οι μετοχικοί τίτλοι το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφετέρου την προεξόφληση των θετικών αποτελεσμάτων του 12μηνου στις δεικτοβαρείς μετοχές και ιδίως στις τράπεζες, βάσει της σημαντικής ανοδικής αναθεώρησης των Τιμών Στόχων από ξένους οίκους χωρίς μάλιστα να παρατηρείται το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον με ανάλογες αναβαθμίσεις του πρόσφατου παρελθόντος. »Η απουσία ουσιαστικής θετικής έκπληξης των αποτελεσμάτων στις περιπτώσεις των Coca Cola 3E, Eurobank και Ελληνικών Χρηματιστηρίων αφαιρεί παράλληλα και την αφορμή ανόδου επιβεβαιώνοντας τις εκθέσεις των ξένων οίκων, οι οποίες σημειωτέον βγήκαν πριν τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων.

»Το κλείσιμο των long θέσεων στην αγορά παραγώγων (σήμερα λήγουν τα ΣΜΕ σε δείκτες) σε συνδυασμό με την άνοδο των ξένων χρηματιστηρίων αποτελούν, κατά τη γνώμη μας, το μαξιλάρι ασφάλειας για το ΓΔ στην τρέχουσα φάση, από τη στιγμή που απουσιάζουν ουσιαστικές επιχειρηματικές εξελίξεις στις δεικτοβαρείς μετοχές που θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν εκ νέου το αγοραστικό ενδιαφέρον.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε θετικές περιοχές αρχικά και την αύξηση των ρευστοποιήσεων σε υψηλότερα επίπεδα στη συνέχεια».

Euroxx: «Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με τον τζίρο συναλλαγών να ενισχύεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Με κέρδη και οι σημαντικότερες αγορές τις Ευρώπης και Αμερικής, ενώ ο Nikkei υποχώρησε σημαντικά. Οι επιχειρηματικές συμφωνίες και η φημολογία γύρω από αυτές καθώς και οι ανακοινώσεις για τις προθέσεις των εισηγμένων εταιρειών σχετικά με μερίσματα και εταιρικές πράξεις, αναμένεται να δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα