Info-Quest: Επιστροφή κεφαλαίου

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2006 10:04

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με κεφαλαιοποίηση μέρους των «αποθεματικών» από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής θα προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της Info-Quest στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων η οποία αναμένεται να συνέλθει εντός του προσεχούς Μαρτίου 2006.

Στην ίδια γενική συνέλευση θα προταθεί επίσης η ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου -με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής- και επιστροφή στους μετόχους ποσού ίσου με 1,5 ευρώ ανά μετοχή. Το ποσό που θα απαιτηθεί για την επιστροφή αυτή, περίπου 73 εκ. ευρώ, είναι σήμερα ταμειακά διαθέσιμο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας, όπως αυτό εμφανίζεται στις οικονομικές καταστάσεις της 31ης Δεκεμβρίου 2005, έχει σήμερα ολοσχερώς αποπληρωθεί.

Επίσης, η Info-Quest ΑΕΒΕ ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η εταιρεία καλείται να καταβάλει στην ΕΕΤΤ το ποσό των 22.632.974,37 ευρώ ως συνέπεια της αλλαγής του ελέγχου της Q Telecommunications A.E., η οποία πωλήθηκε προς την εταιρεία HELEN GAC Telecommunications ΑΕ, θυγατρική εταιρεία της ΤΙΜ Ελλάς, την 31.1.06.

Κατόπιν συμφωνίας μεταξύ της Info-Quest AEBE και της αγοράστριας Helen GAC Telecommunications A.E., το συμφωνηθέν και ήδη καταβληθέν τίμημα των 325 εκ. ευρώ, θα αυξηθεί κατά 5 εκ. ευρώ και θα ανέλθει στο ποσό των 330 εκ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΚΟΥΕΣ



Σχολιασμένα