Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της ενεργείας, καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου αυξήθηκε, μετά τις επιθέσεις ανταρτών στη Νιγηρία, όπου μείωσαν την παραγωγή στη μεγαλύτερη παραγωγό πετρελαίου της Αφρικής. Οι μετοχές της PetroChina Co. και της Woodside Petroleum Ltd. σημείωναν κέρδη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 123,61 μονάδες, στις 12:35 μ.μ. στο Τόκυο. Νωρίτερα σημείωνε απώλειες έως και 0,6%. Ο κλάδος των εταιρειών ενεργείας, συμπεριλαμβανομένης της PetroChina και της Woodside σημείωνε άνοδο 2%, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 υποχωρούσε 0,4%, φθάνοντας στις 15.654,38 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωνε απώλειες 0,6%. Οι μετοχές της Sony Corp., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας με ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, σημείωναν απώλειες, μετά το σχόλιο της Merrill Lynch & Co. ότι η παρουσίαση του βιντεοπαιχνιδιού PlayStation 3 της εταιρείας, ενδέχεται να καθυστερήσει από έξι έως 12 μήνες.

Στη Ν. Κορέα, ο Kospi σημείωνε άνοδο 1,3% και είχε τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των λοιπών δεικτών της Ασίας. Οι χρηματιστηριακές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Samsung Securities Co. και της Daewoo Securities Co. κινήθηκαν ανοδικά, καθώς εκτιμάται ότι τα κέρδη τους θα αυξηθούν. Ανοδικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα