«Ναι» της Ολομέλειας στην τροπολογία για το αφορολόγητο

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 17:10
UPD:17:26
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Εν μέσω θύελλας αντιδράσεων και ενστάσεων, ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια τα νομοσχέδια του υπουργείου Υγείας για την κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας, στο οποίο εντάχθηκαν η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και ακόμη 16 υπουργικές τροπολογίες.

Τη ρύθμιση για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «παρών» ψήφισαν το ΚΚΕ και το Ποτάμι. Η Νέα Δημοκρατία, η ΔΗΣΥ και η Χρυσή Αυγή απείχαν.

Η συγκεκριμένη τροπολογία, με την οποία διατηρείται αμετάβλητο το φορολογικό όριο, είχε προκαλέσει την αντίδραση των Βρυξελλών, υπενθυμίζοντας στην Αθήνα ότι πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η χώρα έχει δεσμευθεί για μεταρρυθμίσεις και αναπτυξιακά μέτρα. 

Σύμφωνα με την Κομισιόν, το φορολογικό πακέτο, που συμφωνήθηκε το 2017 είχε ως στόχο να διευρύνει τη φορολογική βάση και να δημιουργήσει τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο, που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη. 

«Καταγράφουμε το γεγονός ότι το νομοσχέδιο εστάλη στη Βουλή. Το φορολογικό πακέτο, που συμφωνήθηκε το 2017, και το οποίο προέβλεπε τη μείωση του αφορολογήτου ορίου από τον Ιανουάριο του 2020, σχεδιάστηκε με στόχο να διευρύνει τη φορολογική βάση και να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο για μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. 

«Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να διατηρήσει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις του προγράμματος στήριξη, αλλά και να επιδιώξει αναπτυξιακά μέτρα για να στηρίξει τις θετικές οικονομικές προοπτικές, που θα την βοηθήσουν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων μακροπρόθεσμα» συμπληρώνει. 

Με την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης κλείνει στην ουσία η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος, η οποία τύποις αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα