Επένδυση 60 εκατ., 3.000 θέσεις εργασίας από το Play του ΟΠΑΠ

Ντάμιαν Κόουπ: Θετικό ξεκίνημα για το 2019
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 12:18
UPD:12:18
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο πρώτο τρίμηνο του 2019 άνοιξαν 147 νέα καταστήματα ΟΠΑΠ.

Από την έντυπη έκδοση

Στο θετικό αποτύπωμα των επενδύσεων του ΟΠΑΠ στην αγορά εργασίας και τα φορολογικά έσοδα εστίασε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος, Ντάμιαν Κόουπ, στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2019, επισημαίνοντας ότι οι επενδύσεις των τελευταίων χρόνων αποδίδουν και δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη της εταιρείας. Και συμπλήρωσε λέγοντας πως μέχρι σήμερα το υφιστάμενο δίκτυο PLAY έχει δημιουργήσει περισσότερες από 3.000 νέες θέσεις εργασίας, έχει προσελκύσει επενδύσεις άνω των 60 εκατ. ευρώ από επιχειρηματίες και επενδυτές και δημιουργεί φορολογικά έσοδα άνω των 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. 

Στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2019, το δίκτυο καταστημάτων PLAY αριθμούσε 364 gaming halls, ενώ VLTs είχαν εγκατασταθεί σε 1.995 πρακτορεία ΟΠΑΠ. Σήμερα, 20.091 VLTs έχουν εγκατασταθεί και βρίσκονται σε λειτουργία συνολικά. 

Σύμφωνα με τον κ. Κόουπ, αντίστοιχες θετικές τάσεις παρατηρούνται και στο δεύτερο τρίμηνο του 2019. Η δραστηριότητα των VLTs συνέχισε την ανοδική της πορεία στο πρώτο τρίμηνο του 2019, με τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) να ανέρχονται σε 68,9 εκατ. ευρώ, έναντι 43,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2018. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ σημείωσε ότι η εταιρεία προχώρησε ήδη και στη διάθεση του τζακ ποτ στο δίκτυο των παιγνιομηχανημάτων, σχολιάζοντας ότι το νέο προϊόν έχει τύχει θερμής υποδοχής από τους παίκτες και τους συνεργάτες του ΟΠΑΠ. 

Παράλληλα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 άνοιξαν 147 νέα καταστήματα ΟΠΑΠ. Από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι και τον Μάρτιο του 2019, ο αριθμός των νέων καταστημάτων έχει ξεπεράσει τα 650. Σύμφωνα με τον κ. Κόουπ, τα νέα και ποιοτικά αναβαθμισμένα καταστήματα ενισχύουν τις επιδόσεις του δικτύου, προς όφελος τόσο της εταιρείας όσο και των πρακτόρων της. Συνολικά, η μέση προμήθεια για κάθε πράκτορα αυξήθηκε κατά 4,4% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018. Συνολικά το ξεκίνημα του 2019 ήταν θετικό και αντικατοπτρίζεται τόσο στα έσοδα όσο και την κερδοφορία του ΟΠΑΠ. Όπως σχολίασε ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ, «η δυναμική που σημειώθηκε στα τέλη του 2018 συνεχίστηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2019, οδηγώντας σε ένα θετικό ξεκίνημα για το νέο οικονομικό έτος. Παραμένουμε θετικοί ως προς τις προσδοκίες μας για το υπόλοιπο του έτους και αισθανόμαστε σίγουροι για τη δυνατότητα της ομάδας του ΟΠΑΠ να επιτύχει κερδοφόρο ανάπτυξη και το 2019». 

Στοιχηματισμός και online δραστηριότητες
Ο κ. Κόουπ σημείωσε ότι οι πρωτοβουλίες της εταιρείας για την αναβάθμιση του αθλητικού στοιχηματισμού στο επίγειο δίκτυο έχουν ήδη οδηγήσει σε βελτιωμένες επιδόσεις. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει η επένδυση της εταιρείας στις συσκευές αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs), οι οποίες προσφέρουν εξατομικευμένη παικτική εμπειρία, που είναι ελκυστική για τους πελάτες κατά τη διάρκεια αθλητικών γεγονότων (live). Όσον αφορά τις διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σημείωσε ότι η online πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού (Pamestoixima.gr) σημειώνει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης. Επίσης η συμμετοχή των παικτών στην online εφαρμογή του δημοφιλούς αριθμολαχείου βρίσκεται ήδη σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα.   



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα