Συνέχεια κερδών για το πετρέλαιο

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 11:58
UPD:12:09
REUTERS/Vasily Fedosenko

Συνεχίσθηκε και σήμερα η ανάκαμψη του πετρελαίου, με τις τιμές να απομακρύνονται από τα χαμηλά πενταμήνου, μετά τις ενδείξεις για ηπιότερη στάση των ΗΠΑ απέναντι στους εμπορικούς εταίρους, περιορίζοντας τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης για αργό.

Οι ενδείξεις ότι ο ΟΠΕΚ και οι υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασης της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής έδωσαν ώθηση στις τιμές.

Οι τιμές προσθεσμιακών συμβολαίων αργού στη Νέα Υόρκη ανέκτησαν τις εβδομαδιαίες απώλειες, με άνοδο πάνω από 2%, μετά το άλμα 1,8% της Πέμπτης, στα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη των έξι τελευταίων εβδομάδων. Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού αναμένεται να συνεχισθούν σήμερα, εν μέσω πληροφοριών ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει την επιβολή δασμών, ώστε να δώσει στο Μεξικό χρόνο να προετοιμάσει μια λύση.

Η τιμή του μπρεντ ξεπέρασε τα 63 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωνε άνοδο πάνω από 1%, φθάνοντας έως και τα 53,69 δολάρια το βαρέλι. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, οι τιμές είχαν ενισχυθεί στα 52,59 δολάρια το βαρέλι, στη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή άνοδο από τις 22 Απριλίου. Οι τιμές οδεύουν σε άνοδο και σε εβδομαδιαία βάση, έπειτα από τρεις διαδοχικές εβδομάδες απωλειών. 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα