Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών φορολογικών αρχών η Uber

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 17:00
UPD:17:09
REUTERS/Phil Noble

Στο στόχαστρο των αμερικανικών φορολογικών αρχών βρίσκεται η Uber Technologies, θέτοντας στο μικροσκόπιο τα λογιστικά βιβλία της εταιρείας υπηρεσιών συνεπιβατισμού(ride-hailing) για τα έτη 2013 και 2014.

Όπως διευκρίνισε η ίδια η Uber, η φορολογική αρχή των ΗΠΑ(IRS) εξετάζει τα φορολογικά έτη 2013 και 2014, με τις φορολογικές της πρακτικές βρίσκονται στο μικροσκόπιο και ξένων φορολογικών αρχών.

Οι φορολογικές πρακτικές μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών όπως η Amazon και Apple έχουν τεθεί στο στόχαστρο των διεθνών ρυθμιστικών αρχών και ειδικότερα πρακτικές που επιτρέπουν την αποφυγή φόρων. Το 2017 οι ευρωπαϊκές αρχές επέβαλαν πρόστιμο 294 εκατ. δολαρίων στην Amazon.com για πρακτικές φοροαποφυγής μέσω θυγατρικής στο Λουξεμβούργο.

Η Uber άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των αποτελεσμάτων τα φορολογικά έτη από το 2001 έως το 2019 και σε διάφορες αγορές, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Βρετανία, Ολλανδία και Ινδία.

Η Uber, που εισήχθη πρόσφατα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε ζημίες 1,01 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο, από τις μεγαλύτερες μεταξύ των εισηγμένων στις ΗΠΑ.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα