Στη δημοσιότητα η προκήρυξη του διαγωνισμού για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Στις 17 Απριλίου ο διαγωνισμός
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 14:42

Δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη για το διαγωνισμό σχετικά με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός πρόκειται να διενεργηθεί τη Δευτέρα 17 Απριλίου και απευθύνεται, σύμφωνα με την προκήρυξη, «σε κατ’ εξοχήν εξειδικευμένες και κατάλληλες επιχειρήσεις, οι οποίες, είτε αυτοτελώς είτε σε μορφή ένωσης/κοινοπραξίας, δύνανται να αντεπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις του έργου και να ανταποκριθούν στα εξαιρετικά ανελαστικό χρονοδιάγράμμά του».

Το Γενικό Εμπορικό Μητρώο θα συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που αφορούν τις επιχειρήσεις που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορους φορείς, αποσκοπώντας στη δημιουργία ενός ενιαίου ηλεκτρονικού μητρώου, το οποίο θα περιέχει έγκυρα και επικαιροποιημένα στοιχεία για τις εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Το έργο που είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα», συγχρηματοδοτείται από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 796.111 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το πλήρες κείμενο της διακήρυξης στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου δήλωσε με την ευκαιρία της προκήρυξης ότι «η επιλογή τα επιμελητήρια να έχουν κυρίαρχο ρόλο στη λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης στα επιμελητήρια της χώρας, καθώς και την απόφασή της να προχωρήσει σε μέτρα τα οποία μειώνουν τη γραφειοκρατία και ενισχύουν τη διαφάνεια της αγοράς». Όπως πρόσθεσε, «σκοπός του Γενικού Εμπορικού Μητρώου είναι να διευκολυνθεί η δημοσιότητα σε σχέση με τις επιχειρήσεις, κάτι το οποίο βοηθάει ιδιαίτερα την ασφάλεια των συναλλαγών και τη διαφάνεια και δημιουργεί ένα σύστημα το οποίο θα διευκολύνει την έναρξη και την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με ταχύτητα και πολύ απλές διαδικασίες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα