Κεφαλογιάννης: Η αδιαλλαξία της ΠΝΟ οδήγησε στην επιστράτευση

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 14:55

Στην αδιαλλαξία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας απέδωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των ναυτεργατών.

«Η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια διάλογου με την ΠΝΟ σε πνεύμα συνδιαλλαγής, συνεργασίας, αποκλιμάκωσης της έντασης και εξεύρεσης λύσης. Αυτό που αντιμετώπισε από την Π.Ν.Ο. και την εκτελεστική της επιτροπή, ήταν αδιαλλαξία, η οποία οδήγησε στην απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Όπως είπε ο υπουργός, «το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία και με την ΠΝΟ, λύσαμε όλα τα θεσμικά αιτήματα της απεργίας και στην τελευταία συνάντηση χθες βράδυ, παρουσιάστηκε το πλαίσιο επίλυσης και των οικονομικών της αιτημάτων, με ένα και μόνο αίτημα από την κυβέρνηση:

· Είτε να δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει προσωπικό ασφαλείας για την επικοινωνία της νησιωτικής Ελλάδας με το κέντρο, για τη μεταφορά φάρμακων, υλικών τα οποία έχουν ανάγκη οι νησιώτες και βεβαίως να μην πληγούν άλλο καίρια αδύνατες κοινωνικές ομάδες όπως οι αγρότες.

· Είτε να ανασταλεί η απεργία μέχρι να οριστικοποιηθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μέχρι τη Δευτέρα, το πακέτο των μέτρων που θα ικανοποιούσε και τα οικονομικά τους αιτήματα».

Η αδιάλλακτη στάση της ΠΝΟ όμως, οδήγησε στη σημερινή εξέλιξη, δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Όπως επανέλαβε, ο διάλογος θα είναι διαρκής. «Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε και να συνεννοηθούμε με τους ναυτεργάτες» συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως «το Κράτος υπάρχει και θα εξασφαλίσει τη μεταφορά, τόσο των προϊόντων, όσο και των αγαθών, από τη νησιωτική Ελλάδα προς το λιμάνι του Πειραιά και τα αλλά λιμάνια της χώρας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα