Ναυπηγεία Ελευσίνας: Παράδοση πυραυλάκατου στο Π.Ν.

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 14:39

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, παρέδωσαν σήμερα στο Πολεμικό Ναυτικό την Πυραυλάκατο «Υποπλοίαρχος ΔΑΝΙΟΛΟΣ», τη δεύτερη από τις πέντε που ναυπηγούνται στα ναυπηγεία για λογαριασμό του Π.Ν.

Το πρόγραμμα κατασκευής των Πυραυλάκατων τύπου SUPER VITA εκτελείται καθ΄ ολοκληρίαν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας με τεχνολογία και σχεδιασμό που παρεχώρησε η Βρετανική εταιρεία Vosper Thornycroft.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής ¶μυνας κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, Βουλευτές, Νομάρχες και Δήμαρχοι, ενώ την Ηγεσία του Π.Ν. εκπροσώπησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ. Δημήτρης Γούσης, και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος κ. Μαργαρίτης Τζαβάρας.

Στα χαρακτηριστικά της νέας Πυραυλακάτου και στο ρόλο των Ναυπηγείων Ελευσίνας στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Π.Ν, αναφέρθηκε με την ομιλία του ο Πρόεδρος των Ναυπηγείων Ελευσίνας κ. Νίκος Ταβουλάρης. Μιλώντας τόνισε ιδιαίτερα την αποτελεσματική συνεργασία της επιχείρησης και των εργαζομένων με την Vosper Thornicroft στη ναυπήγηση του υψηλής τεχνολογίας και απαιτήσεων πολεμικού σκάφους. Η συνεργασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου σε Έλληνες επιστήμονες και τεχνικούς. Ο κ. Ταβουλάρης ζήτησε ακόμη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας, να συνεχιστεί η πολιτική αναθέσεων στην εγχώρια βιομηχανία, προκειμένου να διατηρηθεί η απασχόληση, αλλά και η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί.

Οι Πυραυλάκατοι SUPER VITA, που σταδιακά εντάσσονται στις μονάδες κρούσης του Π.Ν., θεωρούνται από τα πλέον σύγχρονα πολεμικά σκάφη, καθώς ενσωματώνουν, Σύστημα Διαχείρισης Μάχης που εγγυάται διοίκηση, έλεγχο, τηλεπικοινωνίες και διαχείριση πληροφοριών, Πυραυλικό και Αντιπυραυλικό Σύστημα, Πυροβόλα Όπλα, Συστήματα Επικοινωνίας και Ναυσιπλοΐας, Τακτική Διοίκηση Στολίσκου κλπ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα