Διπλό μήνυμα Όλι Ρεν σε Γερμανία και Ιταλία

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 15:36
UPD:15:44
EPA/OLIVIER HOSLET

Ο Όλι Ρεν δεν κρύβει την φιλοδοξία του να είναι ο διάδοχος του Μάριο Ντράγκι και στέλνει μήνυμα τόσο στη Γερμανία, που θα ήθελε να δει τον Γενς Βάιντμαν στη θέση όσο και στην Ιταλία που θέλει νέο ρόλο και αρμοδιότητες της ΕΚΤ, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της. 

Ο Φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης, όπως και ο προκάτοχός του, Έρκι Λιικάνεν, θεωρούνται μαζί με τους Γάλλους Μπενουά Κερέ και Βιλερουά Ντε Γκαλό υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της ΕΚΤ. Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Βάιντμαν να έχει κερδίσει προβάδισμα, ειδικά στην περίπτωση που ο επίσης Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ δεν γίνει τελικά ο επόμενος πρόεδρος της Κομισίον. 

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις σε εκδήλωση του Reuters ο Ρεν έκανε μία σύγκριση με το ποδόσφαιρο και είπε χαρακτηριστικά:«Θα έλεγα ότι η Γερμανία μπορεί τελικά να κερδηθεί». Πρόσθεσε δε ότι η εθνικότητα δεν θα έπρεπε να παίζει ρόλο στην επιλογή του νέου επικεφαλής της ΕΚΤ. 

Κληθείς δε να σχολιάσει το αίτημα του Ματέο Σαλβίνι να αλλάξει ο ρόλος της ΕΚΤ προκειμένου να μπορεί να «εγγυηθεί» κρατικό χρέος και να σταματάει τους κερδοσκόπους ο Ρεν ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με παράνομη χρηματοδότηση μίας χώρας. 

«Δεν είναι έκπληξη πως δεν με συγκινεί ιδιαίτερα η ιδέα. Πηγαίνει κόντρα στις αρχές της σύγχρονης πολιτικής των κεντρικών τραπεζών» σημείωσε, ενώ κάλεσε την Ιταλία να λάβει μέτρα για να μειώσει το χρέος της. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα