Αρχισε η σύνοδος υπουργών Οικονομικών της Ν.Α. Ευρώπης

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 10:11

Με αντικείμενο τις οικονομικές προοπτικές της νοτιοανατολικής Ευρώπης πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα η Σύνοδος των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών των χωρών-μελών που μετέχουν στη Διαδικασία Συνεργασίας της Ν.Α. Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην έναρξη των εργασιών τόνισε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις στην περιοχή για ένα μεγάλο άλμα οικονομικής ανάπτυξης. Στη σύνοδο θα μιλήσει, επίσης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας έχει την τρέχουσα περίοδο την προεδρία της Διαδικασίας Συνεργασίας της Ν.Α. Ευρώπης.

Στη Σύνοδο θα μετάσχουν οι υπουργοί Οικονομίας από δέκα χώρες της περιοχής, καθώς επίσης εκπρόσωποι της Αυστριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Γραφείου Ειδικού Συντονιστή για το Συμβούλιο Σταθερότητας στη Ν.Α. Ευρώπη.

Οι χώρες που θα εκπροσωπηθούν στην σημερινή συνάντηση είναι, πέραν της Ελλάδας, οι εξής: Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ρουμανία, Τουρκία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Σερβία και Μαυροβούνιο, Κροατία και Μολδαβία.

Μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της Συνόδου των Υπουργών Οικονομίας των χωρών που μετέχουν στη Διαδικασία Συνεργασίας της Ν.Α. Ευρώπης.

ΑΠΕ – ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα