Alcoa: Προβλέπει 40% αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 10:13

ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ κατά 40% προβλέπεται να είναι φέτος οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο Alcoa Inc., καθώς η αστική και η βιομηχανική ανάπτυξη, οδηγεί υψηλότερα τη ζήτηση για το μέταλλο.

Η εταιρεία, θα αυξήσει τις πωλήσεις της στην Κίνα στο περίπου 1 δισ. δολ., από 700 εκατ. δολ. που ήταν το 2005, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Alain Belda, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Σαγκάη. Οι πωλήσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, προβλέπεται να αυξηθούν στα 5 δισ. δολ. μέσα σε 10 χρόνια.

Η Alcoa παράγει περισσότερο αλουμίνιο εκτός των ΗΠΑ, επιδιώκοντας για χαμηλότερο εργατικό κόστος, αλλά και ενεργειακό. Η Κίνα, η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής και κατανάλωσης του μετάλλου στον κόσμο, αναπτύχθηκε πέρυσι με ρυθμό 9,9%, υπερβαίνοντας τη Βρετανία στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, τροφοδοτώντας τη ζήτηση για το μέταλλο στις κατασκευές, τα αυτοκίνητα και τις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές.

Η ζήτηση της Κίνας για πρωτογενές αλουμίνιο, προϊόντα και για αλουμίνιο από διάλυση, θα διπλασιαστεί σε 15 χρόνια, σύμφωνα με τον Belda. Η χώρα εκτιμάται να χρησιμοποιήσει 8,3 εκατ. μετρικούς τόνους του μετάλλου το 2006, μια αύξηση της τάξης του 19%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κρατικής China Nonferrous Metals Industry Association, Pan Jiazhu, νωρίτερα τον Δεκέμβριο.

Η Alcoa είναι ο μόνος ξένος επενδυτής στη βιομηχανία αλουμινίου της Κίνας. Σχεδιάζει να δαπανήσει 1 δισ. δολ. την επόμενη διετία, για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στη Σαγκάη, αλλά και άλλες πόλεις, όπως είπε σήμερα ο Belda.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα