Σε διόρθωση το Χ.Α. μετά το ράλι

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 11:37
UPD:11:41
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μετά το δυναμικό ράλι των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων σήμερα, Τετάρτη, έχουμε διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να απομακρύνεται ιδιαίτερα ο γενικός δείκτης από τα επίπεδα των 790 μονάδων. 

Στις 11:31 πμ ο Γ.Δ. καταταγράφει πτώση 0,82% στις 788,13 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 16 εκατ. ευρώ. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αγοράς, οι τράπεζες, βρίσκονται υπό πίεση, με τον δείκτη τους να υποχωρεί 0,9%. 

Στο σύνολό τους οι τέσσερις συστημικές τράπεζες κινούνται σε αρνητικό έδαφος, με την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να υποχωρεί σχεδόν 2%, της Eurobank να καταγράφει πτώση 1,5%, την Εθνική και την Alpha Bank να εμφανίζουν μικρότερες απώλειες, της τάξης του 0,6% και 0,2% αντίστοιχα. 

Πέραν του τραπεζικού κλάδου, εκείνος των χημικών παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 2%. Επίσης ο κλάδος εμπορίου είναι στο -1,5%, ενώ πτώση 1,2% εμφανίζει και ο δείκτης των προϊόντων προσωπικής φροντίδας. 

Στον αντίποδα ο κλάδος πετρελαίου ενισχύεται 1% και ο κλάδος εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών καταγράφει άνοδο 0,9%. 

naftemporiki.gr  

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα