Ενημέρωση των πρέσβεων της Ε.Ε. για την ελληνική ενεργειακή πολιτική

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 19:47

Τους 24 πρέσβεις στην Ελλάδα των κρατών- μελών της Ε.Ε. ενημέρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ύστερα από σχετική πρόσκληση του πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα Χέρμπερτ Κρόλλ, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, σχετικά με την ενεργειακή πολιτική της χώρας. Στο γεύμα παρακάθισαν οι πρέσβεις της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Σιούφας περιέγραψε τις πολιτικές που προωθούνται για απεξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο με την εισαγωγή νέου νόμου αδειοδότησης των ΑΠΕ και τη στροφή προς το φυσικό αέριο. Επιπλέον, ανέλυσε τα χαρακτηριστικά και το νέο περιβάλλον μετά την απελευθέρωση της εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, ενώ ενημέρωσε τους πρέσβεις για τις μεγάλες διεθνείς ενεργειακές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα (αγωγοί φυσικού αερίου Τουρκίας-Ελλάδας και Ελλάδας - Ιταλίας, αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης).

Ο κ. Σιούφας επισήμανε ότι η ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας θα βοηθήσει σημαντικά στην προώθηση επενδύσεων άνω των 21 δισ. ευρώ στους τομείς του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου στην επόμενη 15ετία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα