Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Nissan Motor Co. και της Samsung Electronics Co., μετά την έκθεση για την ανεργία στις ΗΠΑ, η οποία αύξησε τις ανησυχίες για τα επιτόκια, σε συνδυασμό με την ισχυροποίηση των νομισμάτων της περιφέρειας έναντι του δολαρίου.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,1%, φθάνοντας στις 126,38 μονάδες στις 12:50 μ.μ. στο Τόκυο. Αυτήν την εβδομάδα οδεύει να κλείσει με άνοδο 2,5%, την πρώτη, μέσα σε τέσσερις εβδομάδες.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,7%, φθάνοντας στις 15.988,01 μονάδες. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρούσε 0,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index, έχασε 0,4%.

Απώλειες 1,6%, σημείωνε ο Philippine Stock Exchange Composite Index έχοντας τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των λοιπών δεικτών της Ασίας.

Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, τη Ν. Ζηλανδία και την Ινδονησία, ενώ ανοδικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Χθες στις ΗΠΑ ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, που είπε για πρώτη φορά ότι οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 278.000 την εβδομάδα που έληξε στις 18 Φεβρουαρίου. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι οι αιτήσεις θα σημείωναν αύξηση στις 300.000.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα