Ανοδος του γιέν έναντι δολαρίου και ευρώ

Καθώς εικάζεται ότι η BOJ θα άρει την πολιτική της τον Μάρτιο
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 07:21

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ αναρριχήθηκε αυτόν τον μήνα το γιέν, καθώς εικάζεται ότι η Bank of Japan, θα θέσει τέλος στην πολιτική καταπολέμησης του αντιπληθωρισμού, το νωρίτερο έως τον Μάρτιο.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Toshihiko Fukui, είπε σήμερα μιλώντας στο Κοινοβούλιο, ότι οι συνθήκες για μια αλλαγή επιτεύχθηκαν, καταδεικνύοντας ότι η τράπεζα ενδέχεται να μειώσει τα κεφάλαια με τα οποία τροφοδοτεί την οικονομία, πρόδρομος της αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού. Το γιέν, οδεύει να σημειώσει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο μέσα σε επτά εβδομάδες, μετά το δημοσίευμα σε εφημερίδα, το οποίο ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας ενδέχεται να αλλάξουν την πολιτική τους κατά την επόμενη συνεδρίασή τους στις 8 και τις 9 Μαρτίου.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 116,73 έναντι του δολαρίου στη 1:27 μ.μ. στο Τόκυο, από 117,14 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το νόμισμα της Ιαπωνίας διαπραγματεύθηκε στα 139,19 έναντι του ευρώ, από 139,59 που ήταν χθες. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το γιέν σε τρεις μήνες θα διαμορφωθεί στα 112 έναντι του δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα