Μάζεψαν κέρδη οι επενδυτές

Χαμηλότερα οι μετοχές
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 00:01

ΠΤΩΣΗ σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές χθες καθώς η εξασθένηση των μετοχών εταιρειών τροφίμων και ΜΜΕ αντιστάθμισαν τα κέρδη των εταιρειών λιανικής ενώ η πτώση της Γουόλ Στριτ προσέθεσε στο αρνητικό κλίμα.

Μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων περιλαμβάνονται η Reuters Group που σημείωσε πτώση 11,5%, η Nestle με πτώση 3,3% και μεταξύ των blue-cheap η Centrica με πτώση 3,5% καθώς τα αποτελέσματα και οι προβλέψεις των εταιρειών απογοήτευσαν τους επενδυτές. Αντίθετα, εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Thomson καθώς τα βασικά έσοδα της εταιρείας ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 0,2% στις 1.355,46 μονάδες.

«Η αγορά αναμένει κέρδη της τάξης του 10% το τρέχον έτος στην Ευρώπη και δεν θεωρώ ότι είναι υπερβολικό. Ο κίνδυνος είναι χαμηλός», αναφέρει αναλυτής μετοχών της Fortis Private Banking.

Καθοδικά κινήθηκαν και οι αμερικανικές αφού οι επενδυτές «κλείδωσαν» τα κέρδη της προηγουμένης. Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν τόσο η τιμή του αργού όσο και οι μετοχές του κλάδου.

Σε άλλους τομείς, άνοδο 2,8% σημείωσε η μετοχή της Fannie Mae ενώ πτώση 5,8% αντίθετα σημείωσε η μετοχή της Serwin Williams Co. στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η κατασκευαστική εταιρεία πολυτελών κατοικιών Toll Brothers Inc. ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών με αποτέλεσμα η μετοχή της να σημειώσει άνοδο 1,6%.

Ξεπέρασε χθες τις 16.000 μονάδες ο δείκτης Nikkei σημειώνοντας αύξηση 1,99% καθώς οι επενδυτές ενθαρρυμένοι από τα θετικά οικονομικά στοιχεία προέβησαν σε αγορά μετοχών της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. και άλλων εταιρειών.

ΕΙΡΗΝΗ ΣΚΟΥΖΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα