Ινδία:8,1% η ανάπτυξη τη νέα χρήση

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2006 08:52
UPD:10:18

ΑΝΑΠΤΥΞΗ περίπου 8,1% θα εμφανίσει φέτος η οικονομία της Ινδίας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της χώρας, P. Chidambaram, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον ετήσιο προϋπολογισμό στη Βουλή.

Οι προοπτικές για την τρέχουσα χρήση που ξεκινά την 1 η Απριλίου είναι πολύ καλή αν όχι καλύτερη, από την τρέχουσα χρήση, είπε κατά την ομιλία του ο Chidambaram.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει στην αύξηση των δαπανών σε εργοστάσια ηλεκτρικής ενεργείας, δρόμους και λιμάνια, με στόχο της αύξηση της ετήσιας οικονομικής ανάπτυξης στο 10%, προκαλώντας τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, Κίνα.

Η δυναμικότητα ηλεκτρικής ενεργείας θα επεκταθεί κατά περίπου 40.000 μεγαβάτ το επόμενο τρίμηνο, με 15.000 μεγαβάτ επί πλέον τη χρήση που αρχίζει την 1η Απριλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της χώρας, Palaniappan Chidambaram κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον ετήσιο προϋπολογισμό στη Βουλή. Οι δρόμοι που θα κατασκευαστούν θα έχουν ημερήσιο ρυθμό 4,48 χιλιόμετρα.

Τα λιμάνια στην Ινδία, χρειάζονται 10 φορές περισσότερο χρόνο για να φορτώσουν και να ξεφορτώσουν τα πλοία από ό,τι στο Χονγκ Κονγκ, ενώ οι βιομηχανίες πληρώνουν το διπλάσιο των τιμών που καταβάλλουν οι συνάδελφοί τους στην Κίνα. Η Ινδία, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, προσελκύσει το 1/10 των ξένων επενδύσεων της Κίνας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα