Gas Natural: Σκέψεις αύξησης της προσφοράς για την Endesa

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2006 09:13

ΣΤΗΝ αύξηση της προσφοράς της, ύψους 23,5 δισ. ευρώ (27,9 δισ. δολ.) για την εξαγορά της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρικής ενεργείας της Ισπανίας, Endesa SA, προκειμένου να ανταγωνιστεί μία αντίστοιχη της γερμανικής Ε.ΟΝ AG, θα σκεφτεί η Gas Natural SDG SA, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Σήμερα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα συζητήσει την αύξηση της προσφοράς εξαγοράς σε μετοχές και μετρητά, αξίας 22,24 ευρώ ανά μετοχή, κατά περίπου 24%, προκειμένου να ανταγωνιστεί την προσφορά της Ε.ΟΝ, σύμφωνα με ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς οι συζητήσεις είναι απόρρητες. Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Γερμανίας, Ε.ΟΝ, προσέφερε την περασμένη εβδομάδα 29,1 δισ. ευρώ ή 27,50 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά για την Endesa.

Η μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου της Ισπανίας, έχει τη στήριξη της κυβέρνησης της χώρας, η οποία είπε την εβδομάδα που πέρασε ότι θέλει να δημιουργήσει μία εταιρεία προμήθειας ενεργείας, αρκετά μεγάλη να ανταγωνιστεί με τη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Η Gas Natural επίσης, πήρε το πράσινο φως από τις αρμόδιες αρχές του Χρηματιστηρίου της Ισπανίας, για να κάνει την προσφορά της για την Endesa. Το έγγραφο της προσφορά της Gas Natural, ενεκρίθη από την αρμόδια εθνική αρχή της κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα