Oι καλύτερα αμειβόμενοι CEOs στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 17:42
UPD:17:45
REUTERS/Mike Blake

Μπορεί οι ζημίες της Tesla να ξεπέρασαν τα 700 εκατ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο, όμως ο διευθύνων σύμβουλος, Ίλον Μασκ, βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με τους καλύτερα αμειβόμενους διευθύνοντες συμβούλους της Αμερικής. Με συνολικό πακέτο αποδοχών 513,3 εκατ. δολαρίων, ο Μασκ καταλαμβάνει την πρώτη θέση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Μπρένταν Κένεντι, επικεφαλής της Tilray, της πρώτης εταιρείας ινδικής κάνναβης που εισήχθη στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο ίδιος ο Κένεντι ήξερε ότι το στοίχημά του στην κάνναβη θα απέδιδε καρπούς. «Είτε μιλάμε για επαγγελματική αυτοκτονία είτε για την πιο έξυπνη απόφαση της ζωής μου -αλλά αυτό δεν θα το ξέρουμε, παρά μόνο τρία με πέντε χρόνια αργότερα», δήλωνε σε συνέντευξή του στο Bloomberg το 2012. Πέραν της αρχικής δημόσιας εγγραφής της Tilray τον Ιούλιο του 2018, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με κέρδη 315% και πακέτο αποδοχών για τον κ. Κένεντι στα 256 εκατ. δολάρια.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Μπομπ Άιγκερ της Walt Disney με αμοιβή σχεδόν 147 εκατ. δολαρίων. Ακολουθεί ο Τιμ Κουκ της Apple, με αποδοχές 142 εκατ. δολαρίων ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Νικές Αρόρα, διευθύνων σύμβουλος της Palo Alto Networks και πρώην στέλεχος της Softbank Group, με αποδοχές 130,7 εκατ. δολαρίων.

 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Βloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα