Το Βrexit φέρνει ζημίες στην easyJet

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 17:09
UPD:17:11
REUTERS/Regis Duvignau

Προ φόρων ζημίες 272 εκατ. στερλινών(352 εκατ. δολάρια) εμφάνισε η easyJet στο εξάμηνο έως τα τέλη Μαρτίου, με τον βρετανικό αερομεταφορέα χαμηλού κόστους να επικαλείται την αβεβαιότητα λόγω Brexit και το χάος που είχε προκληθεί στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ εξαιτίας των drones. Όμως σε επίπεδο επιβατικής κίνησης, κατέγραψε αύξηση 13,3%.

Οι ζημίες είναι σχεδόν τετραπλάσιες σε σύγκριση με τις ζημίες 68 εκατ. στερλινών του αντίστοιχο περσινού εξαμήνου, αν και η easyJet είχε ήδη προειδοποιήσει τον προηγούμενο μήνα για επιδείνωση των οικονομικών της προοπτικών στο δεύτερο ήμισυ του έτους, καθώς οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες καθυστερούν τις κρατήσεις για τις θερινές τους διακοπές, καθώς δεν γνωρίζουν πώς θα εξελιχθεί το Brexit.

Όσον αφορά τη θερινή σεζόν, η easyJet ανακοίνωσε ότι οι προκρατήσεις για το τρίτο τρίμηνο είναι μειωμένες κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς, στο 72%. «Δεν είναι τόσο ότι δεν υπάρχει ζήτηση, αλλά σίγουρα είναι πιο σκληρές οι συνθήκες, γεγονός που έχει αντίκτυπο και στην τιμολόγηση», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Γιόχαν Λούντγκρεν. Ο αερομεταφορέας διαβεβαίωσε ότι θα εκπληρώσει τους στόχους για την κερδοφορία του 2019.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα