Morgan Stanley: Οι φιλόδοξοι στόχοι της ΕτΕ και το βασικό σενάριο

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 13:56
UPD:14:01
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Φιλόδοξους χαρακτηρίζει η Morgan Stanley τους στοχους της Εθνικής Τράπεζας για μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΝPEs) στο 5% το 2022, επισημαίνοντας πως είναι ακόμη πιο αισιόδοξοι και από το πλέον αισιόδοξο δικό της σενάριο. Τους «καλωσορίζει», αλλά και προσθέτει ότι οι επενδυτές θα θελήσουν να περιμένουν πρώτα κάποια αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση η αμερικανική επενδυτική τράπεζα διατηρεί τη σύσταση «υπεραπόδοσης» για την μετοχή της τράπεζας, με πιθανότατα ανόδου έως και 50% στην τιμή- στόχο.  

Όπως επισημαίνει σε σημείωμά της η Morgan Stanley οι στόχοι της ΕτΕ βασίζονται στην υπόθεση για αισθητή βελτίωσης της παραγωγής εσόδων και της μείωσης των ΝPEs. Στο αισιόδοξο σενάριο (bull case scenario) βλέπει επίτευξη των στόχων για τη δραστική μείωση των κόκκινων δανείων και άνοδο 61% στην αποτίμηση. 

Το βασικό σενάριο είναι και αυτό θετικό, αν και πιο συντηρητικό και επομένως υποστηρίζει την θετική σύσταση, που πρόσφατα δόθηκε για τη μετοχή της ΕτΕ. 

Σημειώνεται ότι σήμερα ο επικεφαλής της τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει η πώληση τριών χαρτοφυλακίων με μη-εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους σε ορίζοντα τριετίας, ενώ αναμένεται να αρχίσει άμεσα και νέες συζητήσεις για την εύρεση επενδυτή για την Εθνική Ασφαλιστική. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα