Bank of China: Προς άντληση 8 δισ. δολ. στο Χονγκ Κονγκ

Μετά την αναβολή της δημόσιας εγγραφής της στην Κίνα
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2006 07:42

ΠΟΣΟΝ έως 8 δισ. δολ. ενδέχεται να αντλήσει η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Κίνας, Bank of China, κατά τη δημόσια εγγραφή της στο Χονγκ Κονγκ τον Ιούνιο, μετά την αναβολή των σχεδίων για ταυτόχρονη πώληση στη Σαγκάη, σύμφωνα με ανθρώπους που μετέχουν στην πώληση, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Χθες, η τράπεζα που εδρεύει στο Πεκίνο, συμπλήρωσε αίτηση στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δεύτερη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή της Κίνας, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μέχρι την ολοκλήρωση της πώλησης. Η τράπεζα δεν έκανε αίτηση για την πώληση των μετοχών της στην Κίνα, είπαν οι ίδιοι.

Η Bank of China προσπαθεί να διατηρήσει το σχέδιο της δημόσιας εγγραφής της στο εξωτερικό, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση για ασιατικές τραπεζικές μετοχές, οι οποίες στον δείκτη Morgan Stanley Capital International Index των ασιατικών μετοχών – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωσαν άνοδο 17% το τελευταίο δωδεκάμηνο. Η Κίνα ακύρωσε σχέδια για παράλληλη εισαγωγή, μετά την άνοδο του Shanghai Composite Index σε ποσοστό 10% φέτος.

Η Bank of China ενδέχεται να πουλήσει το 10% του συνόλου των μετοχών της κατά την εισαγωγή τους στο εξωτερικό, αντλώντας από 6 έως 8 δισ. δολ., ενώ θα σκεφτεί αργότερα το θέμα διάθεσης των μετοχών της στην Κίνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η China Construction Bank, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας, άντλησε 9,2 δισ. δολ. στο Χονγκ Κονγκ τον Οκτώβριο, κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή παγκοσμίως μέσα σε τέσσερα χρόνια. Η Bank of Communications, η πέμπτη σε μέγεθος τράπεζα της Κίνας ανέβαλε πέρυσι τα σχέδιά της για την ταυτόχρονη εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας, επειδή η εσωτερική αγορά κινήθηκε πτωτικά. Από τη διάθεση των μετοχών της στο Χονγκ Κονγκ, άντλησε 2,17 δισ. δολάρια.

Η Bank of China ανακοίνωσε ότι προσέλαβε την Goldman Sachs Group Inc., την UBS και την Bank of China International, για να διαχειριστούν τη δημόσια εγγραφή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα