Ανοδικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκε το αργό

Αποτέλεσμα των ανησυχιών για την παραγωγή της Νιγηρίας και του Ιράκ
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2006 07:57

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου για δεύτερη ημέρα στη Ν. Υόρκη, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η βία στη Νιγηρία και το Ιράκ, μπορεί να παρατείνουν τη μείωση των προμηθειών παγκοσμίως.

Οι επιθέσεις ανταρτών στη Νιγηρία, οι οποίες μείωσαν την παραγωγή της χώρας κατά 19%, θα συνεχιστούν φέτος, σύμφωνα με χθεσινά σχόλια των αναλυτών της Citigroup Inc. Η βία στο Ιράκ, την έκτη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής της Μέσης Ανατολής, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 379 ανθρώπων την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου, σημείωσε άνοδο 52 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 61,93 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 10:24 π.μ. στη Σιγκαπούρη, το πετρέλαιο βρισκόταν στα 61,66 δολ. το βαρέλι. Χθες, έκλεισε 41 σεντς υψηλότερα, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 61,41 δολ. το βαρέλι.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Απριλίου, σημείωσε άνοδο στα 1,6025 δολ. το γαλόνι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά την αναρρίχησή της κατά 4,07 σεντς, φθάνοντας στα 1,5907 δολ. το γαλόνι χθες. Τα συμβόλαια του Μαρτίου για το καύσιμο, σημείωσαν άνοδο 2%, φθάνοντας στα 1,5556 δολ. το γαλόνι, πριν από τη χθεσινή λήξη τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα