Japan Airlines: Αλλαγές στη διοίκηση

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2006 07:18

ΤΗ μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα δύο ετών, σημείωσαν οι μετοχές της Japan Airlines Corp., καθώς εικάζεται ότι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ασίας, θα αντικαταστήσει τον πρόεδρό της Toshiyuki Shinmachi θέτοντας τέλος στη βεντέτα, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των ζημιών.

Σήμερα συσκέπτονται τα στελέχη της εταιρείας για να αποφασίσουν ποιος θα ηγηθεί της JAL, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Yoshiteru Suzuki. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα σε μερίδα του ιαπωνικού Τύπου, ότι ο οικονομικός διευθυντής, Haruka Nishimatsu θα αντικαταστήσει τον Shinmachi.

Η νέα διοίκηση θα πρέπει να λύσει τα θέματα ασφάλειας της εταιρείας, που ώθησαν τους ταξιδιώτες να αλλάξουν αεροπορική εταιρεία υπέρ της All Nippon Airways Co., συμβάλλοντας στις ζημίες της Japan Airlines που προβλέπονται να ανέλθουν συνολικά σε 47 δισ. γιέν (406 εκατ. δολ.) την τρέχουσα χρήση. Τα στελέχη της εταιρείας, πιθανόν να χρειαστούν τη στήριξη των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων για τη στήριξη του σχεδίου μείωσης του εργατικού της δυναμικού κατά 10%, προκειμένου να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Οι μετοχές της Japan Airlines σημείωναν άνοδο 4,8%, φθάνοντας στα 326 γιέν η μία στις 11 π.μ. στο Τόκυο. Νωρίτερα σημείωναν άνοδο 5,1%, τη μεγαλύτερη μέσα σε μία ημέρα, από τις 27 Φεβρουαρίου του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα