Lannet: Συμφωνία για την εξαγορά της Columbia Telecom

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2006 10:05
UPD:10:24

Προσύμφωνο για τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρείας Columbia Telecom AE υπεγράφη την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε η Lannet.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τελευταίας, η υπογραφή της οριστικής σύμβασης πώλησης και η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των προαναφερόμενων μετοχών θα πραγματοποιηθεί μετά τη διεξαγωγή οικονομικού και νομικού ελέγχου και τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαιτούμενων από το νόμο διοικητικών αδειών και εγκρίσεων.

Η ενέργεια αυτή, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, σηματοδοτεί την πρώτη εξαγορά εταιρείας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης των στρατηγικών στόχων της Lannet για την επέκταση και ισχυροποίησή της στο κλάδο, για την αύξηση των εταιρικών της μεγεθών, για τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και κυρίως για την απόκτηση σημαντικού μεριδίου αγοράς.

Η εξαγορά, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ανταγωνιστική θέση της εταιρείας, με την προσφορά ακόμα πιο καινοτόμων υπηρεσιών και ολοκληρωμένων λύσεων προς ιδιώτες και εταιρείες.

«Με την κίνηση αυτή, δρομολογείται για πρώτη φορά στα δεδομένα της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών, η πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη συγκέντρωση, αναγκαία συνθήκη για την εξυγίανση του κλάδου και για τη δημιουργία εταιρειών με απαραίτητα μεγέθη που να εξασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανάπτυξη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Columbia Telecom ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό την παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. Επένδυσε σημαντικά κεφάλαια για την δημιουργία δικών της κόμβων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προσφέροντας υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, αρχικά σε κλειστές ομάδες χρηστών και αργότερα σε κάθε επιχείρηση και ιδιώτη. Σήμερα η Columbia Telecom διανύει το όγδοο έτος δραστηριότητας της και έχει κατορθώσει να είναι ο μεγαλύτερος Virtual Network Operator (VNO) στην Ελλάδα παρουσιάζοντας θεαματικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η εταιρεία παρουσιάζει κύκλο εργασιών 9.597.726 ευρώ και το πελατολόγιο της εταιρείας ανέρχεται στους 34.000 πελάτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα