BASF: Εξαγορά σκέλους της Degussa αντί 2,2 δισ. ευρώ

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2006 10:12

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά του τμήματος χημικών της Degussa AG, αντί του ποσού των 2,2 δισ. ευρώ (2,6 δισ. δολ.) καθώς ψάχνει πιο σταθερές πηγές εσόδων, έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία χημικών στον κόσμο, BASF AG.

Η BASF, η οποία επίσης κάνει προσφορά για την εξαγορά της εταιρείας Engelhard Corp., των ΗΠΑ, κέρδισε έναντι άλλων πλειοδοτών την εξαγορά του σκέλους της Degussa. Η εμπορική συναλλαγή είναι αξίας πλέον των 2,8 δισ. ευρώ, μαζί με το χρέος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Degussa.

Η BASF προσφέρει 4,9 δισ. δολ. για την εξαγορά της Engelhard, καθώς ψάχνει για δραστηριότητες που ενδέχεται να της δώσουν πιο σταθερή ανάπτυξη πριν από την είσοδο της βιομηχανίας χημικών σε νέα πτώση.

Η εμπορική συναλλαγή θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα του έτους, καθώς αναμένεται η έγκριση από τις αρχές ανταγωνισμού σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Degussa.

H Degussa, προσέλαβε την Goldman, Sachs Group Inc., για να διαχειριστεί την πώληση του τμήματος, το οποίο το 2004 είχε έσοδα 1,8 δισ. ευρώ. Το τμήμα απασχολεί περίπου 7.000 ανθρώπους, με τους περισσότερους να απασχολούνται στο Trostberg στη Νότια Γερμανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα