Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά από τις εκθέσεις που έδειξαν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, των καταναλωτικών δαπανών και των πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιφέρειας. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Hon Hai Precision Industry Co. οδηγούσαν την άνοδο.

Οι μετοχές των εταιρειών με ημιαγωγούς, όπως της Αdvantest Corp. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., κινήθηκαν ανοδικά, καθώς εικάζεται ότι η Texas Instruments Inc., η μεγαλύτερη κατασκευάστρια chip στον κόσμο για κινητά τηλέφωνα, θα εμφανίσει κέρδη που θα υπερβούν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 128,06 μονάδες στις 12:08 μ.μ. στο Τόκυο, περιορίζοντας τις χθεσινές απώλειες του 1,1% που σημείωσε. Ο περιφερειακός δείκτης, σημείωσε άνοδο για πέμπτη φορά μέσα σε έξι ημέρες, καθώς εννέα από τους κλάδους που τον αποτελούν, κινήθηκαν ανοδικά.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 ισχυροποιήθηκε κατά 0,3%, φθάνοντας στις 16.013,91 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν, κέρδισε 0,6%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, με τον S&P/ASX 200 Index της Αυστραλίας, να σημειώνει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο.

Το χθεσινό ράλι των μετοχών στις ΗΠΑ, μετά τις μεγαλύτερες απώλειες πέντε εβδομάδων, ήταν αποτέλεσμα την ανόδου του Institute for Supply Management's factory index, που ήταν μεγαλύτερη απ΄ό,τι αναμενόταν τον περασμένο μήνα, σε συνδυασμό με την κυβερνητική έκθεση που έδειξε ότι οι δαπάνες των καταναλωτών στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σημείωσαν άνοδο τον Ιανουάριο, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα έξι μηνών.

Οι τιμές του χαλκού σημείωσαν άνοδο 1,6% στη Ν. Υόρκη, μετά τα κέρδη του 2,3% που σημείωσαν μία ημέρα νωρίτερα. Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν προσφάτως στα 62,12 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Χθες, σημείωσαν άνοδο 0,9%, φθάνοντας στα 61,97 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα