Εντυπωσιακή ανάκαμψη

Τη μεγαλύτερη των τελευταίων τριών εβδομάδων
Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2006 00:01

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ημερήσια άνοδο των τελευταίων τριών εβδομάδων σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ οι μετοχές στη Wall Street ηγήθηκαν από κέρδη εταιρειών τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης οδηγώντας το Nasdaq υψηλότερα πάνω από μια εκατοστιαία μονάδα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ευνοήθηκαν μετά την ανακοίνωση ενθαρρυντικών οικονομικών αποτελεσμάτων από κάποιες εισηγμένες εταιρείες και τη δημοσιοποίηση μίας έκθεσης που έδειξε ισχυρή κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ευρώπη.

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street μετά από ένα πρωινών αντιφατικών συναλλαγών τελικά ανάκτησαν το ρυθμό τους χάρη των ισχυρών οικονομικών μεγεθών. Οι μετοχές τεχνολογίας συνέβαλαν στα κέρδη των blue chips.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 5.866,61 μονάδες με άνοδο 1,22%, στο Παρίσι ο CAC έκλεισε στις 5.057,61 μονάδες με κέρδη 1,14% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.844,10 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,91%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 9 Φεβρουαρίου.

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των 23 από τις 28 εταιρείες ήταν υψηλότερα των προβλέψεων αναλυτών.

Για μία ακόμη συνεδρίαση τον τόνο στην αγορά έδωσαν τα αποτελέσματα. Ο τίτλος της Vivendi, ενισχύθηκε κατά 1,6%, καθώς τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς.

Από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο επίσης, ο τίτλος της Telefonica ανέβηκε κατά 2,2%, καθώς τα καθαρά της κέρδη έφτασαν τα 1,19 δισ. ευρώ έναντι 1,09 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο που έφτασε το 22% κατέγραψε ο τίτλος της Metrovacesa, μετά την προσφορά της Sacresa για την εξαγορά του 20% της εταιρείας.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της χημικής εταιρείας BASF υποχώρησαν κατά 1%, μετά τη συμφωνία της εταιρείας να αποκτήσει την εταιρεία Degussa αντί 2,2 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε για πρώτη φορά σε πέντε συνεδριάσεις, χάνοντας 1,9%.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα