Deutsche Telekom: Μείωση των κερδών, υψηλότερο μέρισμα

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2006 08:37

ΜΕΙΩΣΗ 43% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, Deutsche Telekom AG, καθώς οι πωλήσεις από τις παραδοσιακές της υπηρεσίες μειώθηκαν για τρίτο έτος. Η εταιρεία, αύξησε το μέρισμά της κατά 16%.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 989 εκατ. ευρώ (1,2 δισ. δολ.) από 1,74 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, από τα κεντρικά γραφεία στη Βόννη. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 15,5 δισ. ευρώ από 14,7 δισ. ευρώ. Δώδεκα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 997 εκατ. ευρώ, σε πωλήσεις ύψους 15,5 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Kai-Uwe Ricke, μειώνει 32.000 θέσεις εργασίας, καθώς η ζήτηση για τις τηλεφωνικές κλήσεις σταθερής τηλεφωνίας μειώνονται και οι ανταγωνιστές, όπως η Arcor της Vodafone Group Plc, χρησιμοποιούν τις εκπτώσεις για να προσελκύσουν πελάτες. Η Deutsche Telekom επεκτείνει το τμήμα της T-Mobile το οποίο συνεισφέρει το ήμισυ των εσόδων του πρώην μονοπωλίου, για να τονώσει την αύξηση των κερδών.

Το αυστριακό τμήμα της T-Mobile, συμφώνησε τον Αύγουστο να αγοράσει τη μικρότερη ανταγωνίστρια εταιρεία Tele.ring Telekom Service GmbH αντί του ποσού του 1,3 δισ. ευρώ, για να κερδίσει μερίδιο αγοράς. Τον περασμένο μήνα, οι αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απείλησαν να εμποδίσουν την εμπορική συναλλαγή, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι αυτή θα οδηγήσει υψηλότερα τις τιμές, παρατείνοντας την προθεσμία της απόφασης στις 28 Απριλίου.

Επίσης η Deutsche Telekom προσπαθεί να ολοκληρώσει την εξαγορά του σκέλους Web της T-Online International AG, ύψους 2,9 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση για μεταδόσεις μέσω των υπηρεσιών του Internet. Η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί εξ αιτίας μηνύσεων που έχουν καταθέσει κάποιοι από τους μετόχους της T-Online.

H Deutsche Telekom πρότεινε μέρισμα 72 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερο των 62 σεντς ανά μετοχή που είχε διανείμει το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα