Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2006 09:58
UPD:10:00

Euroxx: «Έντονές πιέσεις στις τιμές των μετοχών εκδηλώθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση με τον γενικό δείκτη τιμών να υποχωρεί σημαντικά, ο τζίρος συναλλαγών εμφανίστηκε αυξημένος. Οι καλές επιδόσεις των τραπεζών δεν μπόρεσαν να στηρίξουν το Χ.Α. Στις διεθνείς αγορές οι κυριότεροι δείκτες της Ασίας υποχώρησαν, ενώ σε Αμερική και Ευρώπη επικράτησαν αγοραστικές διαθέσεις. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α, θα κινηθεί ελαφρά χαμηλότερα, με επιλεγμένους τίτλους να αποκλίνουν του γενικότερου κλίματος».

Fortius Finance: «Απογοητευτική ήταν η εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου, καθώς για μια ακόμα φορά πιστοποιήθηκε ότι τα αναμενόμενα αποτελέσματα έχουν προεξοφληθεί (Εθνική Τράπεζα) και ότι οι θετικές εκπλήξεις αυτών (Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου, Μυτιληναίος) δεν μπορούν να τονώσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον πλην το πολύ μιας συνεδριάσεως. Η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών δεικτών και αυτή του DJIA πάνω από το ψυχολογικό όριο των 11.000 μονάδων μπορεί να επαναφέρει φαινομενικά ένα «μαξιλάρι» στη χθεσινή υπερβολική πτώση, αλλά η όποια ανακλαστική αντίδραση προσφέρεται στην τρέχουσα φάση για αποκομιδή κερδών, καθώς τα θετικά καταλυτικά νέα απουσιάζουν. Το ενδιαφέρον στο εξωτερικό σήμερα θα εστιασθεί στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπου αναμένεται να αποφασισθεί αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης».

Praxis Securities: «Ο χθεσινός αδικαιολόγητος πανικός πωλήσεων ενδέχεται να αντιστραφεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση αφενός λόγω της επικράτησης ψυχραιμότερης σκέψης και αφετέρου λόγο του θετικού κλεισίματος στις κυριότερες διεθνείς αγορές».

Aspis Bank: «Οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να κινηθούν ανοδικά σήµερα, µετά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο των αµερικανικών µετοχών τεχνολογίας. Όσον αφορά τις ελληνικές µετοχές, θεωρούµε πιθανό ότι θα συνεχιστεί η διόρθωση που ξεκίνησε χθες µέσω ρευστοποιήσεων κερδών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα