Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, περιορίζοντας τα κέρδη της εβδομάδας, μετά την άνοδο της τιμής του αργού πετρελαίου για τέταρτη ημέρα. Οι μετοχές της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co. οδηγούσαν την πτώση, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι το υψηλότερο κόστος των καυσίμων θα περιορίσει τις δαπάνες για καταναλωτικά αγαθά παγκοσμίως.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,7%, φθάνοντας στις 126,63 μονάδες, στη 1:30 μ.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης αυτήν την εβδομάδα απώλεσε 0,3%. Οι μετοχές της Cnooc Ltd. και της Woodside Petroleum Ltd. οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των εταιρειών ενεργείας, μετά την αναρρίχηση του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,7% φθάνοντας στις 15.791,54 μονάδες. Οι μετοχές των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Mitsui Fudosan Co. κινήθηκαν πτωτικά μετά την άνοδο των τιμών καταναλωτή στην Ιαπωνία, με τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε οκτώ χρόνια, αυξάνοντας τις εικοτολογίες ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρα, θα μειώσει το ύψος των μετρητών με τα οποία διοχετεύει την αγορά, την επόμενη εβδομάδα, πρόλογος της ανόδου των βασικών επιτοκίων δανεισμού, από το μηδέν.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi έχασε 2,3%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε ένα μήνα και τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Ταϊβάν, την Κίνα και τις Φιλιππίνες, ενώ ανοδικά κινήθηκαν αλλού.

Χθες η τιμή του αργού πετρελαίου αναρριχήθηκε 2,2% φθάνοντας στα 63,36 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, εξ αιτίας της έντασης που επικρατεί για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που ενδέχεται να επηρεάσει τις προμήθειες από τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ. Προσφάτως το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 63,60 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα