Credit Suisse: Εξαγοράζει το 30% σκέλους της Woori

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 08:27

ΠΟΣΟΝ 54 δισ. ουόν (55,7 εκατ. δολ.) για μερίδιο 30% στην Woori Asset Management Co., θα καταβάλει η Credit Suisse, δημιουργώντας ένα venture με την τρίτη σε μέγεθος εταιρεία οικονομικών υπηρεσιών της Ν. Κορέας.

Η Woori Finance Holdings Co. θα πουλήσει μερίδιο στο τμήμα διαχείρισης κεφαλαίων στη δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ελβετίας, Credit Suisse και θα διατηρήσει το λοιπό 70%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της νοτιο-κορεατικής δανείστριας.

Μερικοί διαχειριστές κεφαλαίων της Ν. Κορέας, ψάχνουν ξένους συνεταίρους για να ανταπεξέλθουν στην παρουσίαση του εταιρικού συνταξιοδοτικού προγράμματος τον Δεκέμβριο, που θα ωθήσει ανοδικά τη ζήτηση για τέτοιες υπηρεσίες. Η Hana Finance Holdings Inc., η πέμπτη σε μέγεθος τράπεζα της Ν. Κορέας, βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την UBS AG για μια πιθανή συμμαχία στον τομέα διαχείρισης κεφαλαίων, με την πώληση μεριδίου στη θυγατρική της.

Η Woori Asset διαχειρίστηκε 13,1 τρισ. ουόν σε μετοχές, ομόλογα και άλλα περιουσιακά στοιχεία για πελάτες μέχρι τις 2 Μαρτίου και ήταν η τέταρτη εταιρεία σε επίπεδα διαχείρισης κεφαλαίων, όπως αναφέρεται στο Web site της.

Το προτεινόμενο venture, Woori Credit Suisse Asset Management Co., θα είναι για την Credit Suisse το δεύτερο στην Ασία, εκτός της Ιαπωνίας. Η Credit Suisse δημιούργησε ένα venture διαχείρισης κεφαλαίων με την Industrial & Commercial Bank of China πέρυσι, παίρνοντας μερίδιο 25%.

Ξεχωριστά, η μητρική Woori είπε ότι θα καταβάλλει μέρισμα 400 ουόν ανά μετοχή, 150 ουόν περισσότερα από το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα