Κίνα: Περισσότερες επενδύσεις στις αγροτικές περιοχές

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 08:10

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κεφάλαια στην εκπαίδευση, την υγεία και την κατασκευή δρόμων στις αγροτικές περιοχές θα δαπανήσει η Κίνα, καθώς επιδιώκει να μειώσει τις ανισότητες στην πιο πολυπληθή χώρα του κόσμου.

Περισσότερα από 100 δισ. γιουάν (12,4 δισ. δολ.) που προηγουμένως προοριζόντουσαν για έργα στις αστικές περιοχές, θα δαπανηθούν φέτος στις αγροτικές, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης στις 22 Φεβρουαρίου. Ο υπουργός Οικονομικών Jin Renqing θα αποκαλύψει λεπτομέρειες του σχεδίου δαπανών, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του για τον προϋπολογισμό του 2006 στη Βουλή, την Κυριακή ή την Δευτέρα.

Η Κίνα είχε ελλείμματα κάθε χρόνο από το 1986 και αναπτύχθηκε με ρυθμό περίπου 10% κάθε έτος την ίδια χρονική περίοδο. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού ενδέχεται να μειωθεί φέτος, καθώς ο πρόεδρος της χώρας μειώνει τις επενδύσεις υποδομών πόλεις και κωμοπόλεις στο πλαίσιο του περιορισμού των υπερβολικών επενδύσεων, καθώς με την έκρηξη της οικονομικής ανάπτυξης, αυξάνει του φόρους. Τα έσοδα της Κίνας από τη φορολογία αυξήθηκαν κατά 1/5 φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 3,1 τρισ. γιουάν, πέρυις.

Πέρυσι ο στόχος του Jin για το έλλειμμα του προϋπολογισμού ήταν τα 300 δισ. γιουάν ή το 2% του ΑΕΠ. Εκτιμάται ότι το έλλειμμα θα μειωθεί φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα