Tesco: Αρνείται την εξαγορά τμημάτων της Carrefour στη Ν. Κορέα

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 08:52

ΑΡΝΗΘΗΚΕ το venture της Tesco Plc στη Ν. Κορέα, δημοσίευμα της εφημερίδας Maeil Business Newspaper, ότι επιδιώκει να εξαγοράσει τις δραστηριότητες της Carrefour SA στο ασιατικό κράτος.

Ο Philip Clarke, διευθυντής των διεθνών δραστηριοτήτων της Tesco, βρίσκεται στη Ν. Κορέα και ετοιμάζεται να επισκεφθεί πέντε τοπικά καταστήματα της Carrefour, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείτο πληροφορίες από τον κλάδο της λιανικής.

«Το δημοσίευμα είναι κατασκευασμένο», είπε η Jung Sun Hee, εκπρόσωπος της Samsung Tesco Co., το venture της Tesco με την Samsung Group. Ο Clarke θα φτάσει στη Ν. Κορέα σύντομα και θα επισκεφθεί όλες τις αλυσίδες που λειτουργούν στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της E-Mart της Carrefour, είπε.

Η Samsung Tesco λειτουργεί τα Home Plus, τη δεύτερη αλυσίδα πώλησης προϊόντων με έκπτωση στη Ν. Κορέα με 45 καταστήματα. Η γαλλική Carrefour έχει 32 καταστήματα στη Ν. Κορέα και κατέχει την τέταρτη θέση στον κλάδο.

Η Home Plus είχε πωλήσεις 3,9 τρισ. ουόν (4 δισ. δολ.) το 2004 και στοχεύει σε κέρδη 4,6 τρισ. ουόν το 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία στο Web site της. Η εταιρεία επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό των καταστημάτων της σε 83 μέχρι το 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα