GlaxoSmithKline: Εμβόλιο για μολύνσεις του αυτιού των παιδιών

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 09:06

ΤΗΝ χρηματοδότηση των ερευνών για την παραγωγή ενός εμβολίου που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή μολύνσεων του μέσου ούς των παιδιών, έκανε η δεύτερη σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο, GlaxoSmithKline Plc, σύμφωνα με τον γιατρό που ηγήθηκε των μελετών και τα αποτελέσματα των οποίων ήταν θετικά.

Ο Roman Prymula, επί κεφαλής της μελέτης στο University of Defense της Δημοκρατίας της Τσεχίας, είπε ότι εάν οι νέες έρευνες επιβεβαιώσουν ότι το εμβόλιο είναι εφαρμόσιμο, τότε η Glaxo, με έδρα το Λονδίνο θα αποφασίσει το πότε και το πώς θα το διαθέσει. Η εκπρόσωπος της Glaxo, Alice Hunt, δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχτηκε για να σχολιάσει το θέμα.

Το εμβόλιο περιλαμβάνει πρωτεΐνες από 11 είδη βακτηρίου που προκαλεί μολύνσεις στο μέσο αυτί, σύμφωνα με το άρθρο της εβδομαδιαίας έκδοσης του Lancet, που περιγράφει τα αποτελέσματα των μελετών. Οι γιατροί δοκίμασαν τη θεραπεία σε μία ομάδα 4.698 παιδιών ηλικίας από τριών μηνών μέχρι 15 μηνών, κάποια από τα οποία εμβολιάστηκαν και άλλα αποτέλεσαν την ομάδα ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο.

Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τα παιδιά γύρω στην ηλικία των τριών ετών, βρήκαν ότι 333 από αυτά που εμβολιάστηκαν είχαν μόλυνση του αυτιού έναντι 499 της ομάδα ελέγχου, σύμφωνα με το Lancet.

Περίπου 20 εκατ. παιδιά στις ΗΠΑ, κάνουν θεραπεία για μολύνσεις στο μέσο αυτί κάθε χρόνο, σύμφωνα με το άρθρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα