Adecco: 63% υψηλότερα κέρδη

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 09:50

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 63% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Adecco SA, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής προσωρινού εργατικού δυναμικού στον κόσμο, μετά την πώληση τμήματός της, σε συνδυασμό με τον διορισμό περισσότερων επαγγελματιών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 171 εκατ. ευρώ (206 εκατ. δολ.) από 105 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στην Ελβετία. Κατά μέσον όρο έξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 131 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 4%, φθάνοντας στα 4,9 δισ. ευρώ.

Η Adecco, η οποία παρέχει 700.000 εργαζομένους ημερησίως σε εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Renault SA, επιθυμεί να μειώσει την εξάρτησή της από τη μεγαλύτερη αγορά της, τη Γαλλία, εξαγοράζοντας μία αντιπροσωπεία απασχόλησης στη Γερμανία, την Deutscher Industrie Service AG, και αγοράζοντας δραστηριότητες σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές για επαγγελματίες εργαζομένους.

Οι πωλήσεις στο σκέλος Ajilon της Adecco, το κυριότερο της εταιρείας, σημείωσαν αύξηση 20%, φθάνοντας στα 551 εκατ. ευρώ, το τέταρτο τρίμηνο.

Τα έσοδα από τις δραστηριότητες στη Γαλλία, η οποία αποτελεί το 1/3 των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, μειώθηκαν 1%, στο 1,6 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Adecco.

Οι μετοχές της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 72,5 ελβετικά φράγκα η μία κατά τη χθεσινή διαπραγμάτευσή τους, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία 13,6 δισ. ελβετικά φράγκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα