Εμπορικός πόλεμος, Γερμανία συντηρούν την «όρεξη» για ομόλογα

Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 13:28
UPD:13:29
REUTERS/JOHN SIBLEY

Κοντά στο μηδέν παραμένουν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, ενώ αυξημένη διατηρείται συνολικά η ζήτηση για κρατικό χρέος Ευρωζώνης, καθώς τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας δείχνουν ελαφρά βελτίωση, αλλά όχι ικανή να απομακρύνει τις ανησυχίες των επενδυτών για την αναιμική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Η αγορά βρίσκεται και εν αναμονή των εαρινών εκτιμήσεων της Κομισιόν, που προβλέπεται να αναγνωρίζουν την αποδυνάμωση των συνθηκών. 

Η απόδοση του γερμανικού δεκατούς ενώ νωρίς το πρωί αυξήθηκε οριακά στο 0,02%, στη συνέχεια επέστρεψε στο 0,01% και διατηρείται εκεί, μία ανάσα από το μηδέν, σταθερή. 

Του κλίματος επωφελούνται και τα ομόλογα του Νότου. H απόδοση του ελληνικού δεκεατούς εν πολλοίς σταθερή στο 3,34%. Πτώση δύο μονάδων βάσης για την απόδοση του ιταλικού δεκαετούς στο 2,56%.

Ανάλογη πτώση έχουμε και για την απόδοση του αντίστοιχου ισπανικού, που διαμορφώνεται στο 0,96%, ενώ στο 1,11% οριακά μειωμένη σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, διαμορφώνεται η απόδοση του πορτογαλικού δεκαετούς.  

Την ίδια ώρα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών τα ταμπλό δείχνουν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση «κόκκινο», εν μέσω και της εντεινόμενης αβεβαιότητας για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. 

 naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα