Άνοδος των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία

Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 10:55
UPD:10:58
REUTERS/FABIAN BIMMER

Άνοδο σημείωσαν τον Μάρτιο οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, για πρώτη φορά έπειτα από τρεις μήνες, αν και η αύξηση των παραγγελιών ήταν σημαντικά μικρότερη από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι, γεγονός που δείχνει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς να θεωρήσει κανείς ότι η γερμανική οικονομία έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις προκλήσεις.

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν 0,6% τον Μάρτιο, ποσοστό σημαντικά μικρότερο σε σύγκριση με τη μέση πρόβλεψη για άνοδο 1,4% και έπειτα από την απότομη πτώση των δύο προηγουμένων μηνών που είχε εντείνει τις ανησυχίες για τις προοπτικές της μεγαλύτερης οικονομίας στη Ζώνη του Ευρώ. Η άνοδος στηρίχθηκε στην αύξηση των παραγγελιών για καταναλωτικά αγαθά κατά 6,4%.

Σε σύγκριση με πέρυσι, οι παραγγελίες ήταν μειωμένες κατά 6%, ενώ η εξαγωγική ζήτηση εμφάνισε πτώση 4,2%. 

Η υποχώρηση των παραγγελιών έρχεται να προστεθεί στα ευρύτερα στοιχεία που δείχνουν ότι η γερμανική οικονομία  βάζει φρένο, εξαιτίας των εντάσεων στο παγκόσμιο εμπόριο, εντάσεις που επιδεινώθηκαν αυτή την εβδομάδα, μετά τις απειλές των ΗΠΑ για αύξηση των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές.

Ο μεταποιητικός τομέας στη Γερμανία παραμένει σε ύφεση, συμπαρασύροντας και την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα. Η κυβέρνηση του Βερολίνου έχει υποβαθμίσε κατά το ήμισυ τις οικονομικές της προβλέψεις, αναμένοντας για φέτος ανάπτυξη 0,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα