Iαπωνία: Αύξηση του τραπεζικού δανεισμού

Για πρώτη φορά από το 1996
Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2006 07:28

ΑΥΞΗΣΗ, σημείωσε για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα πλέον των εννέα ετών ο δανεισμός τραπεζών στην Ιαπωνία, σημάδι ότι ο αντιπληθωρισμός στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου, φθάνει στο τέλος του.

Ο τραπεζικός δανεισμός αυξήθηκε 0,2% τον Φεβρουάριο, έναντι του Φεβρουαρίου του 2005, σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Bank of Japan στο Τόκυο. Η αξία των δανείων υποχώρησε περισσότερο από 1/5 από τότε που η κεντρική τράπεζα της χώρας, άρχισε να υπολογίζει αυτά τα στοιχεία το 1991.

Η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε πέντε χρόνια πέρυσι, καθώς οι τιμές των ακινήτων άρχισαν να αυξάνονται, δίνοντας στις εταιρείες και τους καταναλωτές μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τη λήψη δανείων από τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. Μία ανάκαμψη του δανεισμού ενδέχεται να δώσει κατά τη σημερινή σύσκεψη της Bank of Japan, περισσότερες πιθανότητες να σκεφθεί να θέσει τέλος στην πολιτική καταπολέμησης του αντιπληθωρισμού διάρκειας πέντε ετών.

Το γιέν σημείωσε άνοδο στα 117,52 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 11:34 π.μ. στο Τόκυο, από 117,70 που ήταν πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων για τα δάνεια.

Η ζήτηση για τα τραπεζικά δάνεια αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα έξι ετών, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη τριμηνιαία έρευνα της κεντρικής τράπεζας, μεταξύ των 50 μεγαλύτερων ιαπωνικών τραπεζών, οι οποίες αποτελούν περίπου τα 3/ 4 του συνολικού τραπεζικού δανεισμού στη χώρα, επισημαίνοντας ότι περιμένει περαιτέρω βελτίωση της ζήτησης δανείων τους τρεις επόμενους μήνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα