Namco Bandai: Αδύνατη η πώληση του PS3 της Sony την Ανοιξη

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2006 07:51

ΕΚΤΟΣ προγραμματισμού για το λανσάρισμα του βιντεοπαιχνιδιού PlayStation 3 αυτήν την Ανοιξη θα βρεθεί η Sony Corp., σύμφωνα με τη Namco Bandai Holdings Inc. τη δεύτερη μεγαλύτερη προμηθεύτρια λογισμικού για παιχνίδια της Ιαπωνίας, καθυστερώντας την ανάκαμψη για τους προμηθευτές λογισμικού παιχνιδιών.

«Παράγουμε τίτλους για το PlayStation 3, αλλά το λανσάρισμα των παιχνιδιών εξαρτάται από το χρόνο του μηχανικού μέρους του υπολογιστικού συστήματος», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Τόκυο ο πρόεδρος της εταιρείας Takeo Takasu, συμπληρώνοντας: «H Sony δεν ανακοίνωσε κανένα σχέδιο μάρκετινγκ ή κατασκευής, οπότε το λανσάρισμα του παιχνιδιού την Ανοιξη, είναι αδύνατο».

Η Namco Bandai και άλλοι κατασκευαστές λογισμικού βασίζονται στα παιχνίδια από τη Sony και τη Microsoft Corp. για να αυξήσουν τις πωλήσεις στην αγορά φορητών βιντεοπαιχνιδιών ύψους 20 δισ. δολαρίων. Η Electronic Arts Inc., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού για παιχνίδια στον κόσμο και η Activision Inc., η δεύτερη μεγαλύτερη του κλάδου στις ΗΠΑ, αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τις πωλήσεις τον Δεκέμβριο, καθώς η έλλειψη του παιχνιδιού Xbox 360 της Microsoft, περιόρισε τη ζήτηση για παιχνίδια.

Η Sony, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, είπε τον μήνα που πέρασε ότι η αναβολή της παρουσίασης του PlayStation 3 δεν μπορεί να αποκλειστεί μετά το σχόλιο της Merrill Lynch & Co. ότι το παιχνίδι θα καθυστερήσει τουλάχιστον ένα χρόνο, καθώς υπάρχουν προβλήματα στην προσθήκη χαρακτηριστικών, όπως του Blu-ray υψηλής πιστότητας DVD στην κονσόλα.

«Τίποτε δεν έχει αλλάξει με τα σχέδιά μας, αναφορικά με την παρουσίαση του PS3, ανέφερε η Nanako Kato, εκπρόσωπος της Sony Computer Entertainment Inc., του τμήματος παιχνιδιών της εταιρείας, συμπληρώνοντας: «Η Sony επιθυμεί ακόμη το λανσάρισμα του παιχνιδιού την Ανοιξη».

Οι μετοχές της Namco Bandai υποχωρούσαν 1,1%, φθάνοντας στα 1.413 γιέν η μία στις 11 π.μ. στο Τόκυο. Οι μετοχές της Sony σημείωναν άνοδο 0,4%, φθάνοντας στα 5.140 γιέν η μία. Ο δείκτης Nikkei, υποχωρούσε 0,5%, φθάνοντας στις 15.655,75 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα